Lemnul este aurul verde al nostru,  noi doar il  slefuim cu pasiune  si il aducem in casele dumneavoastra.
MOLIDUL IMPEX este una dintre cele mai importante firme procesatoare de lemn din  judetul Buzau

Situata in apropiere de drumul DN 10 , in orasul Patarlagele, str.Pacii, nr.7, judet Buzau, firma este pozitioanta ideal pentru procurarea bustenilor si livrarea pe drum auto a  cherestelei produse.

Beneficiind de utilaje moderne, rezultat al investitiilor din ultimii ani, MOLIDUL  IMPEX  produce cherestea de calitate din fag.

Firma este unul dintre principalii angajatori din zona, varsta medie a angajatilor fiind de 40 de ani. Recrutarea si formarea profesioanala este un act permanent , care se realizeaza sub coordonarea specialistilor firmei.
Firma incurajeaza primatul calitatii asupra cantitatii, incurajandu-si angajatii sa exceleze in producerea unor cherestele care au in proportie de 90% desfacere externa.Lunar sunt debitati circa 2500 mc de bustean de fag.

Molidul Impex  ofera clientilor sai: societati comerciale sau persone fizice, cherestea verde aburita si bine antiseptizata,cherestea uscata si alte sortimente din fag.
Cheresteaua este produsa din lemn provenit din padurile indigene.
Cheresteaua de fag  are grosimi de 26.80 mm, 40.50 mm, 53.20 mm, 63.80 mm,74.40 mm, 85.00 mm cu latimi de la 10 cm in sus, lungimi de la 1.00 m. La comanda oferim si alte grosimi,  latimi sau lungimi fixe, semifabricate rindeluite.

Datorita dotarii cu utilaje moderne, MOLIDUL  este singura fabrica de cherestea din zona care ofera in mod constant cherestea  pentru export  la calitatea cea mai buna ,  Acest tip de cherestea poate fi folosita pentru productia de mobila, scari sau pentru productia de usi din lemn masiv avand avantajul unui randament de 100% .

MOLIDUL IMPEX  detine o fabrica de cherestea, dotata cu utilaje moderne cu grad ridicat de automatizare: fierastrau panglica Primultini 502  instalat in 2007, fierastrau panglica  instalat in 2013, transportoare automate pentru cherestea, multilama cu panze mobile . Capacitatea de debitare este de cca 100 mc bustean esenta tare fag, intr-un schimb de 8ore. Capacitatea de uscare cherestea  in uscatoarele marca SECAL: 2 buc de 150mc, 2 buc de 110 mc , (total 520 mc/ciclu de uscare), cu programe automate de uscare asistate de computer.

Capacitatea  de  aburire cherestea este de 170 mc pe sarja; doua camere de aburire cu capacitate de 85 mc. Agentul termic este furnizat de un cazan alimentat automat cu rumegusul si  resturile produse in sectia de debitat.
Sectia pentru prelucrare cherestea, dotata cu utilaje specifice, are o capacitate de prelucrare de cca 1500 mc lunar, produs finit. Cheresteaua este  sortata  dupa uscare, rezultand pachete de culoare uniforma, marfa exceptional calitativa cu aspect comercial impecabil.