Anunţ de presă  -Finalizarea proiectului „Extinderea capacităţii de producţie la SC MOLIDUL IMPEX SRL”

Molidul Impex este o companie cu capital privat romanesc 100% si si-a inceput activitatea in anul 2000, prin preluarea unei locatii amplasata la 55 km de orasul Buzau si 100 km de orasul Brasov.

Initial, firma a avut ca activitate  comertul cu busteni, insa din anul 2005 a achizitionat un spatiu de circa 15.000 mp si s-a profilat pe producerea de cherestea de fag pentru export.

Din anul 2013, MOLIDUL IMPEX  a achizitionat actuala locatie (Punct de Lucru din oras Patarlagele, str.Pacii, nr.7, judet Buzau) in suprafata de 55.000 mp. Astfel si-a marit spatiul de depozitare a cherestelei produse, a stocului de busteni, a spatiilor de productie, sortare si pachetizare. iar prin investitii masive si retehnologizare, productia si calitatea marfii au ajuns la cele mai inalte standarde.

Astazi, MOLIDUL IMPEX  livreaza peste 55% cherestea de fag pentru export, avand o capacitate de 1300 mc lunar, iar stocul permanent de busteni de fag este de minim 1500 mc si personal specializat de 75 angajati permanenti.

Investitiile nu s-au rezumat numai la utilaje, s-a investit foarte mult in echipa de productie si in conditiile de munca oferite angajatilor.

MOLIDUL IMPEX colaboreaza cu parteneri de afaceri carora le ofera dar le si solicita in acelasi timp, corectitudine si seriozitate, ceea ce ne recomanda ca parteneri de incredere pe termen lung.

Firma  produce cherestea de esenta tare atat  pentru export cat si pentru intern. Produsele noastre sunt cautate pe pietele din:  China, Egipt, Arabia Saudita, etc..

Unitatea proprie de producţie este o unitate industrială specializată in prelucrarea primară a lemnului. Produsul finit principal – CHERESTEA DE FAG – destinat exportului este realizat in  în capacităţile de producţie proprii, într-o sortimentaţie variată, fiind perfect adaptat cerinţelor exigente ale clienţilor interni şi externi.
Procesul tehnologic de bază este strict specializat acestei producţii, iar operaţiunile fluxului tehnologic, în ordinea desfăşurării lor, sunt:
– sortarea buşteanului
– debitarea buşteanului
– tivirea şi spintecarea cherestelei
– aburirea cherestelei
– antiseptizarea
– sortarea cherestelei
– uscarea cherestelelei
– pachetizare
– livrare
Procesul de producţie este foarte bine pus la punct, ciclul de producţie este perfect monitorizat, produsele fiind controlate şi verificate de la începutul procesului de producţie, începand cu procesul de selectare a buşteanului până la obţinerea produsului  finit.
In ultimii 5 ani, s-au realizat investitii insemnate. Au fost achizitionate utilaje moderne pentru  transportul lemnului, precum si o linie moderna pentru producerea de cherestea si echipamentele aditionale de uscare si aburire a acesteia.